Lag egne farseboller til suppen av kyllingkjøttdeig. Det blir både magert og smakfullt.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
400 g kyllingkjøttdeig
 1 stk egg
 1 båt hvitløk
 2 ss finhakket frisk kruspersille
 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket (kan sløyfes)
 1 ts salt
 1⁄4 ts pepper
 2 l vann
 4 stk hønsebuljongterning
 4 stk gulrot
 1⁄2 stk purre
 1⁄2 stk knollselleri (sellerirot)
 1⁄4 stk kålrot
 4 stk potet
Slik gjør du
- Rør kyllingkjøttdeig med egg og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.
 - Kok opp vann og buljong. Tilsett oppdelte suppegrønnsaker, og kok til de er knapt møre. Trekk kjelen tilside.
 - Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte. Dryss gjerne over litt hakket grønt før servering.
 - Server grønnsaksuppen med godt brød.
 
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 253 kcal | 
| Protein | 30,6 g | 
| Fett | 3,4 g | 
| Karbohydrater | 21,8 g | 
| Jern | 1,8 mg |