Den optimale Halloweensuppen!
Gulrot- og gresskarsuppeGresskar passer veldig bra i supper, og smaker veldig bra, f.eks. sammen med løk og gulrot. Server gjerne suppen i gresskarskallet, slik som vi har gjort her.
Ingredienser
- 500 g gulrot
- 1 stk løk
- 500 g gresskar - kun kjøtt
- 75 g smør
- 1 ⅕ l vann
- 1 ⅕ dl hvitvin
- 3 stk kyllingbuljongterning
- 1 ss flytende honning
- 3 dl matfløte
- smak til med salt og pepper
- litt finhakket kruspersille
Fremgangsmåte
Skrell gulrøtter og løk og del det i biter.
Ta kjøttet ut av et gresskar og rens det for frø. (Dette kan være litt sølete, så bruk engangshansker). Spar på frøene - disse kan brukes. Skjær kjøttet i terninger og kjør det til puré i en foodprosessor.
Ha smør i en stor kjele og stek grønnsakene og gresskarpureen på middels varme i ca. 5 minutter. Tilsett vann, hvitvin, smuldret kyllingbuljong (du kan bruke grønnsaksbuljong om ønskelig) og honning. La suppen få et oppkok. Sett deretter ned varmen til middels og la den småkoke i ca. 30 minutter eller til gulrøttene er møre.
Bruk en stavmikser, e.l. til suppen har en jevn og fin konsistens.
Tilsett fløte og la suppen småkoke videre i ca. 7 minutter.
Synes du suppen er for tykk, kan du tilsette mer væske.
Smak til suppen med salt og pepper og server den med litt finhakket kruspersille, toast eller annet godt brød til.