Bakt etter den japanske tangzhong-metoden.

Kanelboller! Kan du kjenne duften? Disse er ekstra saftige og holdbare, bakt med den japanske tangzhong-metoden. Da blir baksten ekstra luftig og saftig - og beholder den nybakte følelsen litt lenger.

Ingredienser

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk

Deig:

  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær

Fyll:

  • 120 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 ss kanel

Pensling:

  • 1 egg
  • 3 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Lag jevning ved å ha mel og melk i en liten kjele og visp dette sammen før du setter kjelen på varmen. Skru på stekeplaten og visp regelmessig i kjelen til blandingen begynner å tykne. Blandingen skal varmes opp til kokepunktet, slik at du får en konsistens som minner om en grøt. Ta kjelen av varmen og la den avkjøles til romtemperatur.

Annonse
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
Annonse

Vei opp smøret og skjær i små terninger.Vei opp resten av ingredienser i en bakebolle. Tilsett jevningen i bollen, og begynn å elte deigen med en deigkrok. La deigen elte i lav hastighet i rundt 7 minutter. Tilsett smøret.

La deigen elte videre med middels hastighet til den begynner å slippe kantene. Det kan ta alt fra 10-20 minutter, avhengig av hvor god kjøkkenmaskinen din er.

Kilde og bilde: Opplysningskontoret for Brød og korn