Med nøtter, frø og egg lager du dette spennende og energirike brødet helt uten mel.

Mye nøtter og frø betyr mye av det sunne fettet. Dette brødet er dessuten glutenfritt og passer også deg som ikke tåler gluten. 

Ingredienser

Gir 1 brød på ca 1.5 kg

  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g mandler
  • 100 g usaltede pistasjnøtter
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g linfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g glutenfri havregryn
  • 7 stk. egg
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Bland hasselnøtter, valnøtter, mandler, pistasjnøtter, gresskarkjerner, solsikkefrø, linfrø, sesamfrø og havregryn i en bolle.
  2. Visp egg, olje og salt lett sammen i en annen bolle og hell blandingen over nøtte- og frøblandingen. Rør alt godt sammen.
  3. Legg bakepapir i bunnen og langs kantene på en brødform (1 ½ l) og hell røren i formen. Bruk en skje eller liknende til å jevne ut overflaten.
  4. Sett formen midt i forvarmet ovn på 175 °C og stek det i ca. 50 minutter.
  5. Bruk en skarp kniv og løsne brødet fra formen om det sitter fast. Hvelv det på en rist og avkjøl helt.

Skjær brødet i tynne skiver (du får ca. 20 skiver). Frys ned det du ikke skal spise de nærmeste dagene (legg gjerne et mellomleggspapir mellom hver skive) og ta ut det du trenger. Skivene tiner raskt på kjøkkenbenken.

Kilde: Matprat.no