Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Bruk solfaktor hver dag i påsken.

Etter en lang og mørk vinter der vi normenn helst har holdt oss inne, kommer påsken med utetid for hele familien. Det er viktig å huske på at strålingen kommer gjennom skylaget, så solkrem er nødvendig de dagene det er overskyet også.

Når skal du smøre?

Det beste er å smøre solkrem på før du går ut. Ta det på som en del av morgenstellet, puss tenner og ta på solkrem med høy faktor. Pass på at den har minst faktor 15. Etter noen timer er det lurt å påføre et nytt tynt lag med solkrem. De fleste solkremer har et UV filter og det blir fort skadet ved skraping mot huden under lek.

Solkrem fra i fjor?

Solkrem er ferskvare, derfor bør den stå kaldt og mørkt når du ikke bruker den. Sjekk utløpsdato på solkremen, er den gått ut på dato kan du bare kaste flasken og kjøpe en ny. Kjøpte du en flaske på slutten av sesongen i fjor, og den ikke har vært oppbevart for varmt kan den fint brukes i år. Er du usikker på om den kan brukes bør du kjøpe en ny. Ikke ta sjanser med huden, bedre å kjøpe en ny.

Stråling gjennom skyene

Selv om det er overskyet er det lurt å smøre seg med solkrem, og er det sol og du er ute i snø vil strålene reflekteres av snøen og smøring er ekstra viktig. På soldager i fjellet bør du smøre mange ganger i løpet av dagen og med høy faktor. Sol og sne er en farlig kombinasjon, husk å bruke solbriller for å beskytte øynene også.

Nyt solen, ta vare på huden og beveg deg hver dag!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke