Foto: Mari Svenningsen, Matprat

Edamamebønner, også kalt soyabønner, har en flott grønnfarge og deilig nøtteaktig smak og konsistens. Frosne edamamebønner er et flott utgangspunkt for flere gode retter.

Her er en enkel rett der bønnene er ristet i stekepannen med olje og krydder. Deilig som snacks eller som et morsomt tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g frosne edamamebønner (soyabønner)
  • 2 stk. strimlet vårløk
  • 150 g aspargesbønner i biter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,5 ts chiliflakes eller chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

Tin edamamebønnene og ha dem i en bolle sammen med strimlet vårløk og oppdelte aspargesbønner.
Bland sammen resten av ingrediensene.
Varm en stekepanne og ha i edamamebønnene sammen med olje og krydder.
Stek bønnene i 3-4 minutter eller til de er gjennomvarme og har fått litt farge, og bland dem sammen med resten av salaten.

Kilde og bilde: Matprat.no