Foto: Frukt.no Mari Svenningsen

Brokkolisuppe med kokosmelk og sprøstekt halloumi.

En overraskende god brokkolisuppe med en fin kokossmak. Server med noen kokosfalk og litt ekstra chili hvis du liker det. I stedet for stekt halloumi kan du også bruke smuldret fetaost.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 løk
  • 1 båt hvitløk
  • ½ rød chili
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 7 dl vann
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 1 brokkoli
  • 100 g frisk spinat
  • 1½ ss hvitvinseddik
  • 200 g halloumiost
  • 4 ss kokosflak
  • salt
  • kvernet pepper
  • rapsolje

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Del chili på langs og fjern frøene. Finhakk chili.
Rens brokkoli og del den i biter. Ta med stilken.
Stek løk og hvitløk i varm olje i en kjele til det er mykt - ca. 5 minutter.
Tilsett chili og stek ytterligere i noen minutter.
Tilsett kokosmelk, vann, buljongterning og brokkoli i. La det koke opp og koke i ca. 5 minutter til brokkolien er knapt møre.
Tilsett spinaten og la det koke opp til spinatbladene faller sammen.
Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med eddik, salt og pepper.
Smuldre halloumiosten og stek den sprø og gyllen i olje.
Hell suppen opp i skåler og topp med halloumiost, kokosflak og tynne skiver med chili.

Kilde: Frukt.no