Foto: Erik Helgeneset

Greit tilbehør, men ikke som komplett middag.

Fylt pasta er enkel mat som passer godt i en travel hverdag. Men hvor sunt er det egentlig?

Lite fett, mye karbohydrater

Spiser du kun fylt pasta til middag, får du et måltid som består av relativt mye raske karbohydrater, lite protein, en del salt, og minimalt med grønnsaker.
Spiser du derimot fylt pasta sammen med grønnsaker og kjøtt, fisk eller kylling, kan det bli et sunt og komplett måltid.

Om middagen din blir sunn når du velger fylt pasta, avhenger altså mer av hvor mye du spiser, og tilbehøret du velger enn av hva slags type pasta du kjøper.

Kosthold for deg som vil ned i vekt

Minimalt med fiber

De aller fleste av oss får i seg mer enn nok karbohydrater, og for lite fiber. Pasta er en type mat som inneholder mye raske karbohydrater og lite fiber. Det hjelper litt hvis du velger fullkornspasta, men ingen av de fylte pasta typene vi fant i de største matvarekjedene var laget av fullkornspasta. En del av typene inneholdt egg, noe som øker proteininnholdet noe.

Trening for deg som skal ned i vekt

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sammenliknet et utvalg fylt pasta som er å få kjøpt i de største matvarekjedene. For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av produktene, har vi sett på innhold av mettet og umettet fett, protein, og salt. Mye mettet fett og salt har trukket ned, mens innhold av protein og umettet fett har trukket opp.
Smak er ikke en faktor i testen, men du kan stemme på hvilken du syns smaker best.

{advpoll id='188' view_result='0' width='0' position='center'}