Foto: Erik Helgeneset

Mer kalorier enn mange tror.

Wraps full av grønnsaker, fisk, magert kjøtt eller belgvekster kan være et sunt og mettende måltid. Særlig de du lager selv. Men hva med ferdig wraps som du kan kjøpe i butikken, hvor sunne er egentlig de?

Sunnere enn matpakken?

Det er naturlig å tro at de som kjøper ferdige wraps enten spiser den «i farta», eller tar den med som lunsj på jobb eller skole. Velger du en av vinnerne i denne testen får du en wraps som har bra med protein slik at den metter godt, en fin fordeling mellom mettet og umettet fett, og ikke altfor mye salt. Det er ikke veldig mye salat/grønnsaker i en wraps du kjøper i butikken, men sammenliknet med brødskivene så er det i hvert fall litt.

Den eneste ulempen med en wraps er at mange inneholder forholdsvis mye dressing, og dermed ganske mye kalorier. En ferdig wraps inneholder 450-550 kcal, det er nesten like mye som en middag.

Sjekk ut oppskriftene i vår medlemsklubb

Dressing = sunt fett

Selv om det er en del dressing i mange typer wraps, så er det greit å være klar over at dressing er laget av olje som er rik på umettet fett. Dette er en type fett som er bra for oss. Men, det er også greit å være klar over at selv om umettet fett er bra, så er det nøyaktig like mye kalorier i umettet fett som i mettet.

Velg riktig fett

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sammenliknet næringsinnholdet i wraps som er å få kjøpt i de største matvarekjedene. For å vurdere wrapsene har vi sett på hva de inneholder av protein, mettet og umettet fett, sukker og salt. Vi skulle gjerne også vurdert innhold av grønnsaker, men dette er ikke deklarert på alle. Et høyt innhold av protein og mettet fett har trukket opp, mens innhold av mettet fett, sukker og salt har trukket ned. I denne testen har vi valgt å gi terningkast 3 til 5 fordi vi ikke vurderer noen av wrapsene til å være dårligere enn terningkast 3, og ingen er optimale nok i forhold til sunnhet til å kunne få terningkast 6.

Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at den «sunneste» fikk terningkast 5. Et produkt som får terningkast 5 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter og matvarer.

{advpoll id='186' view_result='0' width='0' position='center'}