Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Stor forskjell på fiberinnholdet.

Knekkebrød er en god kilde til fiber, og for mange kan det være en god idé å spise litt mer knekkebrød. Men da gjelder det å velge riktig type. Vi i Bramat.no har allerede gjort en test av «alle» knekkebrødene som er å få kjøpt i de største matvarekjedene.

Bramat tester knekkebrød

Denne gangen ser vi kun på de såkalte «hjemmebakte» typene. Her har vi også tatt med det som tidligere het klibrød, som ikke uventet står øverst på listen over vinnere i denne knekkebrødtesten. Dette knekkebrødet/klibrødet inneholder nemlig tre ganger så mye fiber som mange av de andre typene.

Sunnere med «hjemmebakte» knekkebrød?

Det har etterhvert kommet et stort utvalg av «hjemmebakte» knekkebrød i butikkene. Forskjellen på disse knekkebrødene og de «vanlige» knekkebrødene er at de hjemmebakte ofte inneholder mer umettet fett (fordi de inneholder mer frø), mindre karbohydrater og mer protein.

Innholdet av fiber er derimot ofte høyere i de vanlige typene, med unntak av noen typer slik som vinnerne av denne testen. 

Lag dine egne knekkebrød

Knekkebrød fremfor brød?

Velger du knekkebrød som inneholder mye fiber, kan du gjøre mye bra både for helsen, vekten og fordøyelsen følge anbefalingene, bør vi få i oss 35-40 gram fiber per dag. Mange får i seg langt mindre enn dette.

Skal du ned i vekt, eller jobber for å holde vekten stabil, kan det være en fordel å velge knekkebrød som inneholder mye fiber og ikke så mye karbohydrater. Da er knekkebrød som i denne testen et godt alternativ.

3 dagers meny for deg som vil ned i vekt

Article Index

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke