Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Ingen får bedre enn terningkast 3.

Nudler er noe mange liker, ikke minst barn og ungdom. Det ikke alle vet er at nudler, særlig porsjonspakkene, inneholder minimalt med næringsstoffer men relativt mye kalorier.

Så mange kalorier trenger du

Mye kalorier og raske karbohydrater

Det finnes to typer nudler; middagsnudler og porsjonsnudler. I denne testen har vi sammenliknet næringsinnholdet i porsjonsnudler.

En porsjonspakke nudler kan inneholde 350-400 kcal. Dette er like mye kalorier som et barn bør få i seg gjennom en skikkelig middag. Forskjellen er bare at mens nudler kun er en kilde til raske karbohydrater og salt, inneholder andre middager også viktige næringsstoffer som protein, umettet fett, vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Kombinasjonen av raske karbohydrater og fett, gjør dessuten at mange fortsatt føler seg sultne etter en porsjon med nudler. Barn som har en tendens til å bli overvektige, bør altså ikke spise for mye nudler.

Tidligere var det palmeolje i mange av nudlene, dette er heldigvis fjernet. I denne testen er det kun en type nudler som inneholder palmeolje.

Pass deg for palmeolje!

Nudler som en del av et sammensatt måltid

I motsetning til porsjonspakker med nudler som man gjerne spiser uten noe annet ved siden av, kan middagsnudler av typen fullkornsnudler eller eggenudler i kombinasjon med kjøtt/fisk/kylling og grønnsaker bli et sunt og balansert måltid.

Kosthold for deg som skal ned i vekt

Se Bramat´s ernæringsbiolog Lise von Krogh si sin mening om nudler på Forbrukerinspektørene på NRK (ekstern link).

Article Index

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke