Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Det er noe litt romantisk og «tilbake til naturenaktig» ved å plukke brennesle og lage suppe av det.

Brenneslesuppe smaker litt som spinatsuppe, og er sunt som bare det. I brennesle er det både vitamin A og vitamin C, i tillegg til at det er mer jern enn det du får fra spinat.

Da jeg var liten lagde faren min brenneslesuppe, men dette er første gang jeg har laget det selv. Utstyrt med gummihansker, saks og høye gummistøvler, høstet jeg en hel bærepose med brennesle blader.

Jeg klarte meg nesten uten å brenne meg, bortsett fra litt på rumpa da jeg satt meg ned på huk og nestlene brant gjennom buksen jeg hadde på meg.

Et gammelt kjerringråd hvis du brenner deg på brennesle, er å knuse et par blader i hånden, og gni saften der du har brent deg. Brennesle inneholder nemlig sin egen motgift. Men, det passer seg liksom ikke helt å gjøre det hvis man har brent seg på rumpa...

Vel hjemme, plukket jeg bladene fra stilkene, og la bladene i en gryte med vann. Jeg søkte litt på nettet etter oppskrifter på brenneslesuppe, men syns alle hadde så lite brennesle i seg. Derfor lagde jeg min egen versjon som smakte godt, og som var lett å lage. Her er oppskriften.

Brenneslesuppe

 • 4 l brennesleblader (ikke presset hardt sammen)
 • 1,5 dl hønsebuljong
 • 7-10 sjalottløk
 • 2 fedd hvitløk
 • En god klunk rapsolje
 • 1/2 chili
 • 1-2 dl fløte
 • Annet krydder etter smak

Rens bladene fra stilkene, og ha alle bladene i en stor gryte med vann og litt salt. Kok opp, og la bladene koke i ca. 10 minutter. Hell av vannet, og skyll med kaldt vann. Ha brenneslen i en bolle og bland med 1 dl buljong. Miks dette til en puré med stavmikser eller kjøkkenmaskin.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Ha olje i en gryte, og fres løk og hvitløk til løken er blannk. Ha nedi resten av hønsebuljongen. Hakk chili i små biter, og ha nedi gryten. La det hele koke noen minutter, og ha så nedi nestlepureén. La suppen koke minst 10 minutter, men gjerne lengre, og ha til slutt nedi fløte.

Kan gjerne serveres med et halvt egg i hver suppeskål. Har også en følelse av at denne suppen er god med litt grønne linser nedi. Da metter den bedre også. Det blir mitt neste suppeprosjekt:-)

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

 • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
 • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
 • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke