Matvarer

Kost hold Matvarer, unsplash.com Wesual Click

Dette visste du ikke om kaffe!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 20. oktober 2021

3-6 kopper kaffe om dagen, kan være bra for helsa.

Visste du at disse bærene er spiselige?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 01. september 2021

Sunnere enn blåbær, og mye enklere å plukke.

Flere grunner til å dyrke mer belgvekster

Detaljer
Skrevet av: Åsa Frostegård, professor NMBU
Publisert 26. august 2021

Næringsrik mat som også kan bidra til mindre klimagasser.

Derfor bør menn spise tomater

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 03. august 2021

Tomater reduserer risikoen for prostatakreft.

Sunnere med upasteurisert melk?

Detaljer
Skrevet av: Ellen Kathrine Ulleberg, FORSKNINGSFORMIDLER PhD MATVITENSKAP
Publisert 24. juli 2021

Feilaktig påstand om pasteurisering kan gi alvorlige konsekvenser.

Spis poteter selv om du vil ned i vekt

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 15. juli 2021

Kalde poteter gir lavere blodsukker enn varme.

Derfor bør du spise nøtter

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 28. juni 2021

Nøtter er en undervurdert matvare som mange styrer unna i frykt for å legge på seg.

Slik gjør du pizzaen sunnere

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 27. juni 2021

Gjør du de riktige valgene kan du spise pizza til middag med mindre dårlig samvittighet.

Kreftfremkallende stoff i potetchips

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 15. april 2021

Fremdeles for mye akrylamid i noen typer chips.

Derfor bør du spise bønner, linser og erter

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 10. april 2021

Supermaten du bør spise mer av!

Hørt om inulin?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 16. januar 2021

Brukes istedenfor fett og sukker.

Derfor bør du spise surdeigsbrød

Detaljer
Skrevet av: Marit Kolby Zinöcker, ernæringsbiolog, matviter og høyskolelektor på Bjørknes Høyskole.
Publisert 29. november 2020

Lettere fordøyelig, bedre opptak av næringsstoffer.

Kan tran forebygge korona?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. november 2020

Forskere ser tegn til at tran kan redusere risikoen for koronasmitte.

Lag ditt eget knekkebrød

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 11. januar 2020

Sunt, godt og billig!

Lag julemarsipanen selv!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 10. desember 2019

Kos deg med god samvittighet!

Sellerijuice – den nye mirakeldrikken?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 14. november 2019

Folk kjøper stangselleri som aldri før, men hvor sunt er egentlig sellerijuice?

Hva er egentlig temphe?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 11. september 2019

Fermentert soya, rik på protein.

Derfor bør du spise norske grønnsaker!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 28. august 2019

Flere grunner til at du bør spise grønnsaker dyrket i Norge.

Salt mat gjør deg sulten, ikke tørst

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 18. juli 2019

Forskere slår hull på myte og avslører en supersmart funksjon i kroppen som forhindrer uttørring ved høyt saltinntak.

Den utrolige søtviefamilien

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. juni 2019

Matvaregruppen vi knapt klarer oss uten, men som også inneholder giftstoffer. 

Slank av suppe?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh,Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 10. juni 2019

 De som spiser mye suppe er både sunnere og slankere enn andre.

Gressløk er full av sunne næringsstoffer

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 26. mai 2019

Hvorfor gå i butikken etter løk, hvis du har gressløk i hagen?

Det er en grunn til å spise honning...

Detaljer
Skrevet av: Skrevet av birøkter Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 09. mai 2019

... men ikke den grunnen du tror!

Gi soppen et vitamin D-solbad!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 24. mars 2019

Legg sjampinjongen i solen, så begynner den å lage vitamin D.

Side 2 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10