Matvarer

Kost hold Matvarer, unsplash.com Wesual Click

Honning-ikke sunnere enn vanlig sukker!

Detaljer
Skrevet av: erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 01. oktober 2015

Alle vet at sukker ikke er bra for helsa, men hva med honning? 

Brokkoli mot eggstokkreft

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 18. september 2015

Kålgrønnsaker er assosiert med lavere risiko for eggstokkreft. 

Har du hørt om kombucha?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 02. september 2015

Bra for helsa, eller bare trendy?

Melk beskytter mot hull i tennene

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 26. august 2015

Melkesukker er ikke like skadelig for tennene som annet sukker. 

Trygg oppdrettslaks

Detaljer
Skrevet av: Forsker (PhD) Ole Jakob Nøstbakken, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)
Publisert 12. mai 2015

Ei grundig analyse av oppdrettslaksen det siste tiåret visar at innhaldet av dei fleste uønskte stoff har gått ned.

Vet du hva allergenmerkingen betyr?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 21. mars 2015

Kan du alltid stole på at maten er riktig merket?

Høyt kolesterol? Spis linfrø!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 15. mars 2015

Gir bedre effekt enn kolesterolsenkende medisiner alene.

Sunnere nøkkelhull

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 28. februar 2015

Nå blir nøkkelhullsmerket enda strengere.

Sett bygg på menyen

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 24. februar 2015

Bruker mer bygg i øl enn i mat. 

Steviabrus er ikke sunn

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 18. februar 2015

Mindre sukker, men du bør ikke overdrive inntaket av søtstoffet.

Vet du hva du kjøper?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 15. februar 2015

Les ingredienslisten, så blir du ikke lurt.

Fetende poteter?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 11. februar 2015

Poteter metter bedre enn mye annen mat.

Kobberforgiftet av gløgg

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 25. desember 2014

Kos deg med gløgg i julen, men ikke varm den opp i kobberkjele.

Innmat mot mangelsykdommer

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 19. november 2014

Innmat er rik på viktige næringsstoffer.

Er kokosvann sunt?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 29. oktober 2014

Mange drikker kokosvann etter trening.

Er du bevisst på hva slags kyllingkjøtt du kjøper?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 24. oktober 2014

Sjekk hvordan kyllingen har levd før du kjøper matvaren.

Opprinnelsesmerking av kjøtt

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 11. oktober 2014

Hvis du ikke sjekker hvor kjøttet kommer i fra, kan du få deg en overraskelse!

Prebiotika – et sunt tilskudd for hunder

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 04. oktober 2014

En type fiber som brukes i hundefôr og i tilskudd til hunder kan gi bedre helse.

Mager fisk + melk = god jodstatus

Detaljer
Skrevet av: Lisbeth Dahl, forsker (PhD) ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES), Trykket i Fiskeribladet Fiskaren 06.08.14
Publisert 27. september 2014

Hvor ofte tenker du på at den maten du spiser skal sikre ditt jodinntak?

Trenger kroppen algepulver og gojibær?

Detaljer
Skrevet av: Dr.med., Ragnhild Halvorsen. Kronikken ble først publisert på NRK Ytring, 07.09.2014
Publisert 10. september 2014

Supermat setter vanlig sunn mat i vanry og kan redusere måltidene til et nødvendig onde.

Ikke så sunt med rødvin likevel?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 31. august 2014

Antioksidanter i rødvin påvirker verken helse eller levetid.

Dyrere å spise rent kjøtt enn bearbeidet

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 21. august 2014

Et sunt kosthold koster over 3000 kr mer årlig enn et usunt.

Selvdyrket solbeskyttelse

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh,Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 28. juli 2014

Lag en deilig middag som gir beskyttende næring til huden.

Spis krabbeklør hvis du er gravid

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 20. juni 2014

Men styr unna det brune krabbekjøttet

Side 6 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10