Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Pålegget som er sunnere enn mange tror.

Flere har fått øynene opp for peanøttsmør, og det er bra! Peanøttsmør er nemlig sunnere enn mange tror, særlig hvis du velger en av vinnerne i denne testen.

Sunt med nøtter

Det er ingen tvil om at nøtter er sunt. Forskning viser at en neve nøtter om dagen kan være bra både for vekt og helse. Peanøtter er faktisk egentlig ikke nøtter men hører til belgfruktfamilien. Likevel omtales peanøtter som nøtter, fordi peanøtten som andre nøtter er rik på sunne fettsyrer, fiber, protein, vitamin E og antioksidanter.

Har du en peanøtt med skall, ser du at nøttene inni er dekket av en tynn brun hinne. Denne tørre mørke hinnen er full av antioksidanter. Spis derfor gjerne peanøtter, men helst de som ikke er tilsatt salt.

Lev lenger med nøtter

Lite salt og sukker

Mange tror at peanøttsmør er like usunt som sjokoladepålegg. Det stemmer ikke så lenge du velger riktig type peanøttsmør. Tidligere var flere peanøttsmør tilsatt både palmeolje og sukker. I dag finner du flere typer som nesten bare inneholder peanøtter, og kun en av produktene i denne testen er tilsatt palmeolje.

Bruk gjerne peanøttsmør som pålegg, ikke bare fordi det er sunt, men også det er en fin måte å få i seg mer plantemat på.

Den eneste «ulempen» med peanøttsmør er at det er relativt energirikt. Skal du ned i vekt, bør derfor peanøttsmør ikke være førstevalget på brødskiven.

Kosthold for deg som vil ned i vekt

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sammenliknet næringsinnholdet i peanøttsmør som er å få kjøpt hos de største matvarekjedene. Vi har vurdert hvor mye mettet og umettet fett, sukker, protein, salt og andel peanøtter de forskjellige typene inneholder. Mye umettet fett, protein, og nøtter har trukket opp, mens mye sukker, mettet fett og salt har trukket ned. Vi har også gitt trekk for innhold av palmeolje.

Produktene er rangert i forhold til hverandre, slik at hvert produkt kan komme ut med et annet resultat hvis de hadde blitt vurdert i forhold til andre produkter. Vi har valgt å gi terningkast 3-6 ettersom ingen av typene vurderes å være så usunne at de fortjener dårligere enn terningkast 3.

Hvilket peanøttsmør syns du smaker best?
 • 45 Votes
  Änglamark økologisk crunchy peanut butter, Coop Trading AS
  22.96%
 • 33 Votes
  Green Choice Peanut butter crunchy, Haugen Gruppen
  16.84%
 • 30 Votes
  Plantego´ Peanøttsmør, Mills DA
  15.31%
 • 5 Votes
  Peanøttsmør, Reitangruppen
  2.55%
 • 4 Votes
  Coop Peanut butter crunchy, Coop Trading AS
  2.04%
 • 0 Vote
  Sticky fingers crunchy peanutbutter, Sticky Fingers Norge AS
  0%
 • 64 Votes
  Mills Peanut butter grov type, Mills DA
  32.65%
 • 1 Vote
  Sticky fingers creamy peanutbutter, Sticky Fingers Norge AS
  0.51%
 • 14 Votes
  Skippy Extra smooth peanut butter, Hormel Foods Corporation
  7.14%
← Tilbake
Total 196 Votes

Article Index

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

 • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
 • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
 • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke