Matvarer

Kost hold Matvarer, unsplash.com Wesual Click

Derfor kan urinen bli rød

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 20. august 2017

Maten du spiser kan gi urinen merkelig lukt eller farge, men det er ikke sikkert at du oppdager det selv.

Helt vilt god makrell

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 23. juli 2017

Og proppfull av næringsstoffer! Nå er det makrellsesong.

Derfor bør du spise fennikel

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. juli 2017

Fennikel gir deg to næringstoffer som er viktig for blodet.

Når det enkleste er det beste

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 02. juli 2017

Nykål er en av sommerens beste grønnsaker. Nyt den nå!

Derfor bør du spise pære

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 24. juni 2017

En pære om dagen gjør godt i magen - faktisk!

5 gode grunner til å spise banan

Detaljer
Skrevet av: Julie Fossum, Pernille Brøto og Hanna Dysvik Strander, masterstudenter i klinisk ernæring.
Publisert 13. juni 2017

Visste du at banan gjør deg glad?

Kan du spise for mye rabarbra?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 12. juni 2017

Vi har rabarbradilla, men er det farlig å spise for mye?

Norsk honning har god kvalitet

Detaljer
Skrevet av: Ernæringsbiolog (Cand.scient) og birøkter Lise von Krogh
Publisert 19. mai 2017

Men vet du hva honning er?

Er det mest protein i plommen eller i hviten?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 06. april 2017

Egg er næringsrikt, men det er stor forskjell mellom plomme og hvite.

Visste du dette om poteten?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 13. januar 2017

Poteten er viktigere enn du tror, men bare om du tilbereder den riktig.

Mat med helsepåstander er ikke alltid sunnere

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 10. januar 2017

Minimale forskjeller på næringsinnhold.

Lutefiskens hemmelighet

Detaljer
Skrevet av: Seniorforsker Bjørn Tore Lunestad, NIFES
Publisert 16. desember 2016

Lutefisk har en så høy pH at de aller fleste bakterier dør. Likevel overlever noen.

Mer kjøtt og ost, men mindre sukker

Detaljer
Skrevet av: pressemelding fra Helsedirektoratet
Publisert 02. desember 2016

Det er fortsatt store ernæringsmessige utfordringer i kosten vår og helsegevinster å hente, viser rapporten Utviklingen i norsk kosthold 2106.

Feit av frukt?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, MSc samfunnsernæring
Publisert 22. november 2016

Spis mye frukt og grønt hvis du vil ned i vekt.

Feit fisk er mer enn laks

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 18. november 2016

Det er flere fete fiskeslag du kan spise! Her får du oversikten.

Ikke kast gresskarkjøttet!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 27. oktober 2016

Gresskar er mer enn halloweenpynt, den er en deilig kalorifattig antioksidantkilde.

Dette bør du vite om pasteurisering av melk

Detaljer
Skrevet av: Ellen Kathrine Ulleberg, PhD i matvitenskap,
Publisert 24. oktober 2016

Påvirker ikke næringsinnholdet i melk negativt. 

Derfor bør du spise tørrfisk

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 24. september 2016

Proteinrik og full av næringstoffer.

Taco er noe av det sunneste du kan spise

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. september 2016

Med små grep kan et tacomåltid dekke hele dagsbehovet for protein og fiber.

Sunt med rødvin?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, MSc samfunnsernæring
Publisert 07. september 2016

Inneholder antioksidanter, men ikke nok. 

Slik lager du saft og syltetøy

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 02. september 2016

Morsomt, smart, godt og trendy.

Hvilken grønnsak velger du i dag?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 10. august 2016

Tenk på grønnsakene som hovedingrediens, ikke tilbehør.

Geitemelk ved melkeallergi?

Detaljer
Skrevet av: Ellen Kathrine Ulleberg,Matvitenskapelig rådgiver, PhD
Publisert 08. august 2016

Annen type fett i geitemelk. 

Derfor bør du spise løkgress

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.) i samarbeid med Vang Gård.
Publisert 17. juli 2016

Du kan spise hele løken, også løkgresset. Da reduserer du både matsvinn og øker næringsinntaket.

Side 4 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10