Helse

Derfor bør ungdom lære mer om ernæring

Detaljer
Skrevet av: Elisabet Rudjord Hillesund, Frøydis Nordgård Vik, Nina Cecilie Øverby
Publisert 23. november 2017

Mangelfullt kosthold i ungdomsårene kan ha betydning for kommende barns helse.

Maten du bør spise mer av for å holde deg frisk

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 09. november 2017

Sjekk matvarene vi spiser for lite av!

Gravide kan også trene!

Detaljer
Skrevet av: Helene Høimyr, Muskelfysiolog og personlig trener (MSc. muskelfysiologi, BSc. molekylærbiologi)
Publisert 15. oktober 2017

Lytt til kroppen og tilpass treningen.

Dårligere helse blant skiftarbeidere

Detaljer
Skrevet av: Marit Kolby Zinöcker, ernæringsbiolog og høgskolelektor Bjørknes Høyskole
Publisert 10. oktober 2017

En døgnvill kropp i et døgnåpent samfunn.

Barnemat kan få barn til å like søtsaker

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 30. september 2017

At barnet ikke liker grønnsaker, kan skyldes søt barnemat.

Ta deg tid til kveldsmaten!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 28. september 2017

Bra for både kropp og sjel.

Kostholdet er det viktigste hvis du vil ned i vekt

Detaljer
Skrevet av: Marit Kolby Zinöcker
Publisert 14. september 2017

Vil du ned i vekt, er maten løsningen

Norsk mat er trygg

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 13. september 2017

Du trenger ikke bekymre deg for at maten gjør deg syk.

Økt kreftdødelighet ved alternativ behandling

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Master i samfunnsernæring
Publisert 24. august 2017

Kan gjøre vondt verre. 

Hva er egentlig smak?

Detaljer
Skrevet av: Gunn Helene Arsky, ernæringsfysiolog, cand.scient ernæring
Publisert 21. august 2017

Det vi kaller smak, er et komplekst samspill mellom to sanser; lukt og smak. 

Norske egg er verdens tryggeste

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 13. august 2017

Og dette bør du passe på om du reiser utenlands.

Kosthold ved høye triglyserider

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 26. juli 2017

Triglyserider er en type fettstoffer som du ikke bør ha for mye av i blodet. Høye triglyserider øker nemlig risikoen for hjerte- og karsykdom.

Kosthold ved KOLS og undervekt

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 06. juli 2017

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en kronisk betennelsesreaksjon som skader bronkiene og vevet i lungene.

Unngå å få et kresent barn

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 28. juni 2017

Du kan påvirke barnets smak allerede når det ligger i magen. 

Nok næringsstoffer som vegetarianer?

Detaljer
Skrevet av: Baljit Kaur, Klinisk ernæringsfysiolog, M.Sc Drammen sykehus, Vestre Viken HF
Publisert 16. juni 2017

Viktig med gode kunnskaper om mat og næringsstoffer.

Hørt om PCOS?

Detaljer
Skrevet av: Katarina Lien, www.4Mklinikken.no
Publisert 30. mai 2017

Sliter du med økt vekt, magefett, humørsvingninger, uregelmessig mens, økt hårvekst, kviser eller kraftig PMS?

Planteprotein kan forlenge livet

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 23. mai 2017

Mens rødt kjøtt kombinert med en usunn livsstil gir økt risiko for død.

Overvektig av for lite søvn?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 12. april 2017

Søvn er på samme måte som mat, en helt essensiell del av livet.

Hørt om kryssallergi?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. april 2017

Pollenallergikere kan reagere på noen matvarer.

Insekter som mat

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 01. april 2017

Hvor sunt er det? Hva smaker det? Og er du villig til å prøve?

Spis mer grønnsaker!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 27. mars 2017

Glem 5 om dagen, nå er det 8 som gjelder.

Alternative kostråd skaper mer forvirring enn sunne vaner

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring) og Daniel Bieniek, MSc Samfunnsernæring
Publisert 17. mars 2017

Ernæringsfysiologer kommenterer kostråd fra Tunsberg medisinske skole. 

Nøtteforbud på skoler?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 13. mars 2017

Nye retningslinjer for håndtering av nøtteallergi.

Bærekraft blir en del av kostholdet vårt

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 12. mars 2017

«Handlingsplan for et bedre kosthold» setter bærekraft på agendaen.

Vekt

Stabil vekt

Livsstil

Barn

Gravide

Side 4 av 14

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10