Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Pass på alkoholinntaket hvis du vil holde vekten.

Alle vet at det er mye sukker i brus, og at alkoholholdig drikke gir kalorier. Men, ikke alle tenker på hvor mye sukker og kalorier de får i seg gjennom drikke, særlig ikke nå som det er jul.

Kalorier i alkoholholdig drikke:

1 flaske pils (3,3 dl) = 129 kcal
1 flaske (3,3 dl) alkoholfritt øl = 58 kcal
1 akevitt (0,20 dl) = 48 kcal
1 glass rødvin (1,2 dl) = 84 kcal
1 glass hvitvin halvtørr/tørr (1,2 dl) = 80 kcal
1 glass brus med sukker (1,5 dl) = 61 kcal

Kalorier i alkohol

Et gram alkohol gir 7 kcal. Jo mer alkohol det er i en alkoholholdig drikke, jo mer kalorier inneholder den altså.

Men det er ikke bare alkoholprosenten som avgjør hvor mye kalorier vi får i oss. Det handler jo også om hvor store mengder vi drikker. Øl inneholder for eksempel mye mindre alkohol enn akevitt, men likevel vil du få i deg mer kalorier av å drikke et par halvlitere med øl enn viss du drikker et par glass akevitt.

Tykk av raske karbohydrater

Øl er dessuten stappfull av raske karbohydrater, noe som ikke er særlig gunstig for deg som prøver å holde vekten, og som har tendens til å legge på deg rundt magen.

Les også: Er karbohydrater farlig?

Vin inneholder også karbohydrater, men ikke like stor mengde som øl.
Med mindre du drikker veldig søt hvitvin, er det ikke så stor forskjell på innholdet av karbohydrater og kalorier i hvitvin og rødvin.

Drikker du drinker der sterk alkohol er blandet med sukkerrik blandevann, får du i deg kalorier både gjennom alkoholen og sukkeret.

Alkoholen gjør deg sulten

Det ikke alle vet, er at alkohol øker appetitten. Det er nettopp derfor man gjerne gir et glass vin til de gamle på sykehjem; rett og slett for å få dem til å spise mer mat.

Av samme grunn, kan du lett legge på deg hvis du ofte drikker alkoholholdig drikke, fordi det får deg til å spise mer.

I tillegg til den appetittøkende effekten alkohol har, så har det også en "sløvende effekt" ved at du fort kan bli litt mindre påpasselig med hva du spiser når du drikker alkohol.

Har du egentlig bestemt deg for å være litt forsiktig med maten, er det lett å gå på en "sprekk", hvis du drikker alkohol fordi alkoholen får deg til å slappe av og tenke at det ikke er så farlig om du forsyner deg en, to eller ti ganger av potetgullskålen.

Greit å tenke litt over nå i disse dager!

Annonse:
Annonse: