Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Bringebær er et antioksidantrikt bær i rosefamilien. Noen av de viktigste antioksidanttypene i bringebær er fenolene ellagsyre og antocyaniner.

Det er de samme stoffene som gir bringebær den røde fargen. Bringebær også en god kilde til vitamin C og kostfiber. Bringebær inneholder 50 % så mye antioksidanter som jordbær, tre ganger så mye som kiwi og 10 ganger så mye som tomater. Et kosthold rik på frukt og grønt er assosiert med redusert risiko for kreft. I følge World Cancer Research Fund og American Institute for Cancer Research kan rød plantemat redusere skader fra frie radikaler. Bringebær kan du plukke på sensommeren. Det fine er at antioksidantkapasiteten til bringebær holder seg godt selv om du fryser ned bærene og tar dem fram noen måneder senere. Unntaket er vitamin C-konsentrasjons som halveres. Bringebær kan spises som de er, men også brukes i syltetøy, sauser, til iskrem, i kaker og bakverk. Dessuten er det godt med bringebær i både kornblandinger og smoothies. Bringebærblader kan brukes til te. Sesongen for bringebær er i juli og august.

Annonse:

Medlemsklubb

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke

Siste tester

Annonse:
Bruk fantasien og lag din egen lykt.
Pizza kan være bra mat så lenge det er sunt tilbehør.
Eksempel på 3 dagers meny for deg som vil ned i vekt.
Fennikel gir deg to næringstoffer som er viktig for blodet.
Pålegget du gjerne kan inkludere i kostholdet ditt.