Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Denne treningsøkten må du bare prøve!

Skal du lykkes med å trene regelmessig, gjelder det å kunne trene på ulike steder og med ulike typer utstyr. Om vinteren er et rumpeakebrett faktisk et utmerket treningsredskap. Har du ikke et slikt akebrett, kan du bruke noe annet som sklir på snøen.

Gjør 2 eller 3 runder à 10-15 repetisjoner på hver øvelse. Ta nærmere 15 repetisjoner hvis øvelsen går ganske lett og gi deg nærmere 10 (eller enda færre) hvis den er tung. Poenget er å ta så mange at du kjenner du må ta i på de siste 2-3 repetisjonene.

Gjør gjerne økten som sirkeltrening, der du gjør en runde av alle øvelsene, før du starter forfra igjen. Slik bruker du tiden effektivt, og får god flyt gjennom økten.

Etter 15-20 minutter er du ferdig, og kan gi deg selv et velfortjent klapp på skulderen for gjennomført økt. En rikelig dose med frisk vinterluft har du fått med på kjøpet. Avslutt gjerne med litt aking, siden du allerede er utstyrt med akebrett og med topplokket fullt av endorfiner. Kanskje får du også med deg barna på denne lekbetonte treningsøkten?

Øvelsene i denne treningsøkten er:

  • Skliende utfall bakover: Gå så langt ned du klarer, og kjenn at du jobber med balansen.
  • Skliende utfall til siden: Sakte og kontrollert, så du ikke sklir for langt ut. Her må du virkelig jobbe med innsiden av lårene.
  • Knestående skli fremover: Gå så langt frem du klarer samtidig som du holder spenningen/strammingen i magen. Jo lengre frem, jo tyngre blir det.
  • Skliende kne mot bryst: Trekk knærne så langt mot brystet du klarer.
  • En arms push-ups: Her jobber du på ulik måte med hver arm. Ta den på tærne hvis du har nok styrke til det.
  • Jorden rundt med akebrett: Lag store sirkler og få akebrettet så langt over underlaget du klarer.
  • Seteløft med å skli inn og ut: Denne tar skikkelig på baksiden av lårene. Skli så langt ut du klarer uten å legge baken i underlaget.
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke