Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Flere muskelgrupper i en bevegelse.

 Flerleddsøvelser er fordelaktig av mange årsaker. Når du trener flerleddsøvelser, involverer du nemlig flere ledd og muskelgrupper i en bevegelse.

Andre gevinster ved flerleddsøvelser, er at du får økt stabilitet, bedre motorisk kontroll og holdning, samt bedre mobilitet.

Eksempler på flerleddsøvelser

Treningsøvelser som involverer og aktiviserer flere ledd og muskler i en og samme bevegelse kalles flerleddsøvelse.

Eksempler på slike øvelser er blant annet baseøvelsene knebøy, benkepress, roing, chins og markløft.

Effektiv trening og høyere forbrenning

Fordi flerleddsøvelser aktiviserer og involverer flere ledd og muskelgrupper, vil du trene mer effektivt enn hvis du kun trener isolerte muskler.

I tillegg aktiviserer du flere muskelgrupper samtidig og du klarer dermed å løfte tyngre. Dette vil resultere i økt treningseffekt og større energiomsetning. Ergo, du vil forbrenne fler kalorier i en flerleddsøvelse sammenlignet med en isolasjonsøvelse.

Andre treningsgevinster du får av flerleddsøvelser er blant annet økt stabilitet og mobilitet, samt bedre motorisk kontroll.

Ønsker du å ha ekstra fokus på spesifikke områder på kroppen kan isolasjonsøvelser komme som et tillegg til flerleddsøvelsene.

Funksjonelt og hverdagslige bevegelser

Bevegelsen i de ulike flerleddsøvelsene er ofte veldig funksjonelle og ligner kroppens naturlige bevegelser. Dermed gir disse treningsøvelsene god nytteverdi i form av at du trener og styrker kroppen på lik måte som den blir brukt på i hverdagen.

Hverdagsstress og dårlig tid?

For deg som er i tidsklemma er det ingen tvil om at du bør prioritere flerleddsøvelser. Disse treningsøvelsene er både tidssparende og effektive. Så neste gang du drar på treningssenteret; prøv noen chins, knebøy, markløft eller benkpress hvis disse øvelsene ikke allerede er en del av ditt treningsprogram.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke