Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Få maksimalt ut av treningen, tren intervall!

Intervalltrening er uten tvil det beste du kan gjøre for å øke kondisjonen.
Når kondisjonen øker, får du et økt oksygenopptak. Det vil si at hjertet klarer å ta opp, og forbruke mer oksygen, noe som gjør at det kommer mer oksygen til arbeidende muskulatur.

 I det daglige livet vil økt kondisjon føre til at dagligdagse ting, gå i trapper, lange oppoverbakker, eller bare å bevege seg rundt ikke vil oppleves så tungt. Du vil ikke føle seg sliten og andpusten, snarere tvert i mot.

Rask og effektiv treningsform

Mange forbinder intervalltrening med blodslit, men dette er en misoppfattelse. Det er korrekt at du skal kjenne deg skikkelig sliten, men det er kun i kortere perioder. Intervalltrening vil si at du varierer mellom høy og lav intensitet. Og du rekker da å hente deg inn igjen i pausene. Men husk, du skal opprettholde en viss intensitet i pausene også.

Intervalltreningen er en rask og effektiv treningsform som gir deg mange goder. Dette er treningsformen for deg som vil få maks utbytte av tiden din. Ved å utføre intervalltrening er du ferdig med hele økten på alt fra 25- 50 minutter. Hvor lang tid det tar, kommer helt an på hvilken type intervall du velger, og ikke minst hvor lenge du velger å holde på.

Økt fettforbrenning

Denne treningsformen er meget effektiv. Du vil både få økt kondisjon/form, og i tillegg vil du få økt fettforbrenning i hvile. Så har du planer om å gå ned i vekt, bli i bedre form og har dårlig tid, ja, da er det ikke noen tvil om at intervalltrening er noe for deg.

Pass på tempoet

Mange, og spesielt nybegynnere, går ut alt for hardt, og klarer dermed ikke å gjennomføre hele treningsøkten. Pass derfor på at du utfører intervalltreningen etter ditt utgangspunkt, form og treningsnivå.

Økt kondisjon på få uker

Ønsker du en kickstart på treningsformen din, vil du få god effekt av å legge inn intervalltrening 1-2 ganger i uken i en periode på 6-8 uker. På denne måten vil du øke kondisjonen og formen din betraktelig.

Mange former for intervalltrening

Det finnes utallige former for hvordan du kan gjennomføre intervall trening. Prøv deg litt frem og finn ut hvilke som passer deg best.
Kortintervall som 15/15, 30/15 og 45/15 (arbeidsperiode/pause) er populære intervallformer, men også langintervaller som 4x4 er også en godt dokumentert treningsform som viser gode resultater. Husk at hvis du velger kortintervall så må du holde på i minst 20 minutter for at den skal ha like god effekt som 4x4.
Andre former for intervall er fartslek, pyramideintervall og naturlig intervall.

Vil du lese mer om hvordan du kan trene intervall, ta en titt Intervalltrening!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke