Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Lyst til å begynne med yoga eller pilates, men vet ikke hva som passer deg best?

Det er mange som lurer på hva som skiller yoga og pilates fra hverandre. Det er riktig at det er mange likheter, men det er også en del ulikheter. Jeg skal prøve å forklare deg noen av dem.

Kort om yoga

Yoga er en helhetlig metode, som ved bruk av fysiske stillinger/øvelser, puste-
teknikker, dybdeavspenning og meditasjon, styrker kropp og sinn på en balansert og naturlig måte.
Yoga knytter kropp og sinn sammen, og det ligger mye meditasjon i treningen med yoga.

Du kommer i form og blir smidig, muskler, ledd og skjelett styrkes, sirkulasjonen stimuleres og de indre organer vedlikeholdes. Ved å praktisere yoga får du mer energi, økt velvære og bedre konsentrasjonsevne. Du lærer også å håndtere stress. Yoga er ikke bare fysiske øvelser - yoga øker din oppmerksomhet og tilstedeværelse og dine latente krefter og indre ressurser utvikles.

Yoga er utviklet gjennom tusenvis av år og har sine røtter i India, for mange er yoga en form for livsstil.

Les mer om YOGA her

Kort om pilates

Pilates er en mye yngre treningsform, og mange av øvelsene er inspirert av yoga. Josef Pilates som startet denne formen for trening, brukte øvelsene for å trene opp soldater etter 2 verdenskrig. Det er funksjonell trening, sammen med bevegelighetstrening. Pust er også av stor betydning for å øke konsentrasjonen og styrken i coremusklene.
Pilates er styrke og bevegelighetstrening

Treningen gir: kroppsbevissthet, sentrering, balanse, lik styrke i de dype skjelettnære musklene og de overfladiske dynamiske musklene både på høyre og venstre siden av kroppen, koordinasjon, pust, evne til muskel isolasjon og tøyning.

Les mer om Pilates HER

Hva skal du velge av yoga eller pilates
Her finnes det ikke et riktig svar, du må prøve deg frem og se hva du liker. Likhetene er bevegelighet og styrke og kroppskontroll. I yoga er det mer fokus på indre energifelt, chakra, og mentale sperringer. Pilates er mer vestlig, og funksjonelt. En kombinasjon kan være løsningen for mange.

Pusten er forskjellig

Pusten er motsatt i mange øvelser med pilates og yoga, det kan være forvirrende for mange som trener begge deler. Med øvelse føles begge deler logisk, og du lærer deg fort forskjellen. Jeg anbefaler deg å prøve ut begge treningsformene og gjøre deg opp din egen mening.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke