Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Slik blir dørstokkmila kortere under barselpermisjonen.

Å trene sammen med babyen er en fin måte å bruke litt av dagen på. Det gir deg mulighet til å være aktiv, babyen synes det er spennende og gøy, og i tillegg får mor og barn nærhet og sjanse til å bli enda bedre kjent.

Om du lurer på noe rundt trening etter fødsel kan du lese mer HER.

Tilpass øvelsene etter babyens alder

Hvilke øvelser du kan gjøre avhenger av din egen kropp i forhold til form og tid etter fødsel, men det er også viktig å tenke på om babyen kan holde nakken og hodet selv, eller om du må hjelpe til.

Starter du med enkle øvelser der babyen ligger/holdes trygt inn til deg er det enkelt å avansere med nye øvelser jo eldre barnet blir. I tillegg vil du bli tryggere på å håndtere babyen i ulike øvelser, pluss at du klarer å følge med på barnets vektoppgang.

Her kan du se 3 effektive øvelser du kan gjøre med babyen som vekt

Test ut øvelsene først

Uansett hvilke øvelser du skal trene er det viktig å kjenne seg trygg på å ha med babyen. Aldri begynn med nye øvelser du ikke har testet ut alene først, og sørg for at du alltid har et trygt og godt grep rundt barnet i alle posisjoner.

Fordi det er forskjellig hva babyer veier, hvor vant mor er til trening og ulike øvelser, og ikke minst målet med treningen er det smart å planlegge hva du ønsker å oppnå med treningsøktene med babyen.

Avhengig av hva du ønsker med treningen kan du også bestemme antall repetisjoner og/eller arbeidstid på de ulike øvelsene. Et godt utgangspunkt kan være å teste ut øvelsene alene med babyen i vogna eller på gulvet først, for så å kjøre 8-12 repetisjoner med 3-4 serier, eller jobbe på tid med for eksempel 50 sekunder x 3 runder.

Artikkelen er hentet fra bloggen Kunnskapsrik trening

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke