Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Det er to ting man ikke skal spare penger på; gode sko og gode briller.

I sol kan du bruke "hva som helst", men er det flatt lys eller snø og tåke er valg av briller ekstremt viktig. Når det er totalt flatt lys, skal det bare en minimal forbedring til før opplevelsen er annerledes.

Lyseblått i flatt lys

Denne sesongen har jeg hatt muligheten å teste mange forskjellige type glass, etter 130 testdager denne sesongen i all slags vær og lys er jeg ikke i tvil. Lyseblå glass gir deg den beste opplevelsen i flatt lys, kanskje noe ulogisk da skyet vær gir et blått skinn. Tradisjonelt har jeg brukt lysegule eller rosa, og tidvis orange og blankt. Speilglass bruker du kun i sola eller på afterski!

Allround glass i bra lys

Såkalte allround glass fungerer kun i godt lys. Mange sverger til polariserte glass, men de stjeler også mye av lyset. Blanke glass bruker jeg på kveldskjøring men flere bruker dette i stedet for kontrastglass for å la øye "jobbe fritt" Blanke glass blir altfor lyse i sol selvsagt. Jada øyne er forskjellige, men ta gjerne en titt på hopperne eller alpinistene hva de bruker!

God ventilasjon i rammen

Husk også en brille/ramme med god ventilasjon. De skal aldri dugge, selv under meget fuktige forhold. Jeg setter også pris på et brett synsfelt, altså en stor brille. Selv kjører jeg med Spy Platoon

Ta vare på brillen din

Når du er ferdig med skidagen, Ikke la den rulle på hjelmen bak i bilen men ta brillen i posen. Riper kommer fort, og forringer sikten. Ta også brillen opp av sekken eller bagen og la de tørke etter en svett eller våt dag, det kan komme kondens mellom lagene også på de beste brillene.
Du bør også unngå å pusse glassene på innsiden.

Et siste tips er å ikke ha brillene på luen på toppturer, du kommer til å svette og får problemer med fukt og sikt på vei ned.

Teksten er fra bloggen: Tommymultisport.com

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke