Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Forebygg med strekkøvelser og bevegelser for skuldre og nakke!

Vi har alle mye å gjøre i perioder, og mange sliter med hodepine og dårlig søvnkvalitet. Skuldre og nakke blir strammere og strammere. Hodepinen er snart på plass. Kanskje begynner du å sove dårligere også! Kan vi unngå dette på en enkel måte?

Meditasjon eller strekk?

Det er mye snakk om at dette kan løses med meditasjon eller mindfullness, og det er nok riktig, men er det realistisk å begynne med noe nytt mens du har hodet fullt av andre viktige og uviktige ting? Trolig vil det bli med tanken. Men en enkel måte å snu de stive musklene og slippe litt stress er å bruke noen minutter i løpet av dagen til å varme opp og strekke stiv muskulatur i nakke og skuldre.

Her er noen teknikker:

  • Begynn å rulle skuldrene bakover 10-15 ganger til du kjenner det begynner å svi litt, så begynner du forsiktig å rulle skuldrene fremover.
  • Tipp haken litt inn og slipp hodet forsiktig frem mot brystet, rull hodet like rolig tilbake, gjenta dette 10-15 ganger. Prøv å slipp skuldrene ned.
  • Rull en og en skulder bakover så du får en liten bevegelse mellom skulderbladene, så snur du bevegelsen og gjør det samme fremover, gjenta 10-15 ganger.
  • Vri hodet mot høyre og rolig tilbake mot venstre et par ganger, før du sakte slipper hodet med øret ned mot skulderen. Prøv å senk motsatt skulder noe, så du kjenner strekken i nakken.
  • Vri hodet litt lenger frem, kjenn at strekken beveger seg litt lenger bak i nakken. Hold bevegelsen mens du puster rolig. Kom opp med hodet og gjenta øvelsen på andre siden.
  • Til slutt setter du deg helt rett på stolen og skyver skuldrene frem og krummer ryggen, strekk gjerne armene frem samtidig, før du setter deg rett igjen og åpner brystet ved å trekke skulderbladene sammen og trekker armene bak.
  • Avslutt med tre dype pust.

Dette skal bedre blodsirkulasjonen i øvre del av ryggen og i nakken, og kanskje slipper spenningshodepinen, og stressnivået synker.

Gjenta gjerne flere ganger i løpet av dagen, og husk at det er lurt å gi seg selv noen pauser i løpet av dagen!

Artikkelen er hentet fra Bratrening.no

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke