Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Gjør alt til en treningsøkt!

Grensen for mosjon eller trening er glidende. Ifølge wikipedia er trening å øve, helst systematisk, for å utvikle, forbedre eller opprettholde ferdigheter, evner og egenskaper. Mosjon er å fremme helsetilstanden ikke så systematisk og målrettet. Kroppen bryr seg lite om hva du kaller det.

All aktivitet er bra for helsen din og aktivitet i dagliglivet ditt kan gi deg bedre tid og bedre helse samtidig. Det å stå i en bilkø får deg sjelden fortere frem enn å sykle over kortere avstander! Og sykle vil selvsagt fremme helsen din. Her er flere tips som kan gi deg sniktrening i hverdagen.

Trening som transport

Sykle til jobb og til turer. Sett det som mål å sykle eller gå til alle turer innen en viss radius. Har du mye bakker er el sykkel noe du bør vurdere! Da slipper du å bli for svett på vei til kontoret! Det er stort utvalg på elsykkel. Og et googlesøk viser mange tester og stort utvalg!

Er det lang til jobb så parker eller ta bussen en del av veien, gå resten av veien. Det gir deg mosjon, og du våkner til en ny arbeidsdag!

Gjør det til en sport å gå trapper istedenfor heisen. Tar din venn heisen så sørg for å være først!

Hold ut i 21 dager. I følge Stephen Covey, forfatteren av boken "7 Habits of Highly Effective People" tar det det nettopp 21 dager å skape ny vaner! De som klarer å ha et liv med aktivitet er de som finner vaner de kan holde og som i tillegg gir glede i form av forbedring eller glede i selve aktiviteten!

Lek deg i form

Lek mer med barna. Har du ikke barn lån deg noen og gled venner og familie som kanskje trenger alenetid samtidig. Ta frem barnet i deg og kom deg ut i akebakken eller skogen.

Bruk naturen

Det å ha et turmål vil enklere få deg ut. Bytt ut «sofatrollet» med en oppvåkning i nærmiljøet! Det kan være å lage middagen på et bål eller primus eller nyte en vakker solnedgang fra en liten topp nært hjemmet! Du vil bli overasket hvor mye flott natur du finner, uansett hvor du er.

Gjør aktiviteter under daglige gjøremål

  • Tåhev når du vasker hender
  • Knebøy når du pusser tenner eller venter på kaffen skal lages. 15 knebøy ekstra om dagen har gitt deg 10.000 knebøy i løpet av året!
  • Les dokumenter i planken
  • Angrip snørydddingen eller plenklippingen med at det er fantastisk trening, plutselig er det kamp om jobben!
  • Hugg din egen ved. Fantastisk trening og du sparer penger.
  • Tren mens du venter på bussen, eller er på venterommet. Ta knebøy, 90* knebøy mot vegg, armhevninger, sittups, kropphev, spensthopp ellers burpees. 

Må du følge barn på trening, bruk mulighetene i hallen eller tribunen med å løpe trapper, spensthopp eller matteøvelser. Er det mange foreldre som gjør det samme, lag en liten treningsgruppe. Bruk en ledig hall ved siden av som barnet vet hvor er om det trenger deg. Eller ha en «barnevakt» som går på rullering mens dere løper.

Bryt opp i arbeidsdagen

Ta gulvøvelser som tidlige nevnt. En slynge, kettlebell, hoppetau eller catslide kan gjøre aktiviteten litt mer spennende.

Rop ut i kontorlandskapet at det er tid for 5 minutters under/over/rundt stolen aktivitet. «Trim for eldre» fungerer for alle! Spør sjefen å få til en treningsavtale i arbeidstiden. Argumenter med gladere og sunnere ansatte. Det kan like godt være en løpetur som en kort økt i kontorlokalene

Vedd med forskjellige kontor-naboer på hvor mange burpees, hvor lenge en klarer planken, hvor mange pushups og så videre de klarer, og hvor mange % forbedringer man får i løpet av en tid.

Har du ikke ha kontornaboer - så kan du bestemme at hvert tredje kvarter er det tid for små øktavbrekk! (Planken, utfall, armhevinger, legge-seg-og-reise-seg-uten-å-ha-hendene-i-bakken, hoppetau, dips, 90 gradern).

Artikkelen Sniktrening i hverdgen er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke