Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Effektiv øvelse for hele kroppens bakside.

Markløft er en baseøvelse som styrker store muskelgrupper og gir deg treningseffekt på hele kroppen. Dette er en funksjonell øvelse som lett kan relateres til dagliglivet. Løfting av gjenstander gjør vi flere ganger daglig, både i hjemmet og på arbeid.

Markløft styrker bakside lår, rumpe, ryggstrekkerne, kjernemuskulatur og muskulatur mellom skulderbladet.

Rett teknikk er avgjørende for resultat og skadeforebygging

For å unngå skader og feilbelastning er det ekstremt viktig at du utfører denne øvelsen, som alle andre øvelser, med riktig teknikk. Er du usikker på din egen teknikk rådfør deg med en kyndig person. Markløft er en vanskelig teknisk øvelse så det kan være lurt å investere i en personlig trener som kan sikre innlæring av rett teknikk

Slik gjør du:

  1. Stå med skulderbreddes avstand mellom føttene, hold en kettlebell i henda (kula henger mellom beina). Under øvelsen skal du ha strake armer. De skal presses inntil kroppen gjennom utførelsen. Vekten av kroppen skal være på hælen.
  2. Bøy i kne og hofteleddet, ha nøytral rett rygg. Hoften føres bakover. Sett vekten i gulvet, ta tak, klem hardt rundt håndtaket, trekk pusten dypt inn, og dra vekten opp til stående ved å bruke baksiden. Senk kontrollert tilbake til gulv igjen før du lar kettlebell stå stille før ny repetisjon.

Øvelsen kan også utføres med en kettlebell i hver hånd.

God holdning er avgjørende for riktig utførelse

Pass på at du har god holdning under hele øvelsen. Frem med brystet, trekk skulderbladene sammen og navlen inn. Aktiviser kjernemuskulatur for å holde en naturlig rett rygg og stabilisering av overkroppen. Ca. 45 grader i ryggen. 

Takk til personlig trener Bård Solheim, Elixia Sandvika/Elixia CC vest for tips og fremførelse av øvelsen!
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke