Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Viktig med delmål!

Noen få mennesker elsker å trene og er alltid motivert for en treningsøkt, men de aller fleste må jobbe litt med motivasjonen for å fortsette å trene uke etter uke.

Kanskje setter du deg et mål i kg eller antall timer du skal trene i uken, og hvis du ikke oppnår målet ganske raskt, eller ser raske resultater er det lett å gi opp. Mange setter seg store mål, noe som er helt greit så lenge man også setter seg mindre delmål. Noe av det viktigste du gjør for å klare å fortsette treningen er nemlig å sette deg delmål.

Her er noen delmål som kan hjelpe deg uansett hva det endelige målet ditt er.

  • Finn en treningsvenn, og sett deg som mål å motivere denne vennen til å trene sammen med deg en gang i uken. Se om du klarer å trene minst en gang til i tillegg til denne felles treningsøkten.
  • Bestem deg for hva slags treningstimer, eller type egentrening du skal gjøre, og på hvilke dager du skal gjøre det. Hold av 2 dager i uken. Hold fast ved de timene, og hvis du ønsker trene oftere kan du variere dager og tider! Det er mye lettere å fortsette hvis du har faste tider å trene på hver uke.
  • Ikke trene for ofte til å begynne med. Begynn litt rolig og øk heller etter hvert hvis du vil. To ganger i uken er bra start hvis du er nybegynner.
  • Varier med styrke og kondisjon, gjerne begge deler på en dag, men pass på at kroppen din får restituert seg mellom hver gang. Hvis du er utrent tar det litt lengre tid for kroppen å restituere seg. Hvis du trener hver dag uten å ha trent før, vil kroppen bryte seg selv ned istedenfor å bygge seg opp. Tren for eksempel, mandag og torsdag, så du har litt tid mellom øktene.
  • Det er lov å kose seg på trening, bruk god tid i dusjen, ta badstue etterpå, kjøp en god smoothie som premie.

Dette er råd uansett hvilken trening du velger, om det er utetrening eller innetrening eller trening i sal på et treningssenter. Mange synes det kan være vanskelig å komme i gang med trening på et treningssenter, og da kan det være lurt å finne et senter som tilbyr kurs.

Mange sentere har kurs i pilates, yoga eller barsel/gravid. Da er det få deltakere og det er lettere å få personlig oppfølging, instruktøren hjelper deg mer, og det er lettere å bli kjent med de andre på kurset. Og da blir det igjen lettere å gå på andre timer, og da er du i gang!!

Start i dag, og uansett hvor lang eller kort vei du har til målet, er delmålene små skritt i riktig retning Og ikke glem å fortsette treningen når målet er nådd...

 
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke