Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Det er mange grunner til å trene. Her er noen av dem.

Alle vet at det er lurt, sunt og viktig å trene. Likevel er det lett å nedprioritere trening og bevegelse i en travel hverdag. Tiden strekker liksom ikke helt til, og kanskje sliter du med motivasjonen også.

Er du en av dem som trener jevnlig, og som har kjent på kroppen hvor deilig det er med endorfiner, er det ikke så vanskelig å fortsette med å trene. Har du derimot vært borte fra treningen noen uker, måneder eller år, kan det være tungt å komme i gang igjen.

Se her hvis du sliter med motivasjonen

Hvis du har som mål å komme inn i gode treningsvaner i året som kommer, men vet at du kommer til å slite litt med motivasjonen, så bør du sjekke ut denne lille filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=aUaInS6HIGo

Du trenger bare å se noen få minutter av denne filmen for å bli overbevist om at nok trening kan gi deg bedre helse, bedre humør og et lengre liv.

Trening for kropp og sjel

Trening er en fantastisk medisin for kroppen, du reduserer blant annet risikoen for overvekt, diabetes type 2, hjerte- og karsykdommer, kreft, beinskjørhet og flere andre sykdommer.

Men kanskje enda viktigere er det hva trening og fysisk aktivitet gjør med deg rent mentalt. Tenk bare etter hvordan du føler deg etter en skikkelig treningsøkt eller en langt tur i sol og frisk luft. Trening gjør deg rolig, fornøyd og glad.

Bruk juleferien til å forberede deg

Hvis du er en av dem som har satt deg som mål å trene mer i året som kommer, så kan det være lurt å bruke litt tid på å planlegge hvordan du skal legge inn treningsøktene i en travel hverdag.

Prøv å sette deg realistiske mål både mht hvor ofte og hardt du skal trene, og hva slags resultater du skal få ut av treningen. Planlegg gjerne allerede nå hvilke dager og hva slags trening du har lyst til å gjøre i ukene som kommer. Gjør du dette, er sjansen stor for at du klarer å komme inn i en hverdag der du får trent nok.

Video: DocMikeEvans
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke