Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Enkle tips til styrke- og kondisjonstrening.

Ferie betyr ekstra tid til å gjøre alt det du ikke har tid til ellers. Som å trene og være aktiv, gjerne hver dag! Trening i sommerferien vil gi deg overskudd og energi, bedre samvittighet, og gjøre det mye lettere å komme tilbake til gode treningsvaner når ferien er over.

Ut av dine vanlige treningsrutiner

Sommeren er tiden for å gå ut av rutiner og gjøre helt andre ting. Nyte late dager på stranda eller kose deg i hytteveggen med ei god bok, men det er ingen grunn til ikke å være i aktivitet. For å opprettholde motivasjonen, få ny inspirasjon og ikke minst for å unngå belastningsskader er det viktig at du varierer treningen. Sommeren er en ypperlig mulighet til nettopp dette. Tren der du er. Vær i aktivitet utendørs og inkluder gjerne familien.

Tips til kondisjonstrening 

  • Ta med joggesko uansett hvor du drar. Bruk de godt under ferien; gå tur, jogg eller løp. Varier gjerne mellom intervall og rolig langkjøring. Du skal kjenne at pulsen stiger og pustefrekvensen øker. Du kan også legge inn noen styrkeøvelser på turen. Da får du enda større treningseffekt og større utbytte av treningstiden du legger inn. I tillegg kan det være motiverende og å løpe en strekning for så å stoppe opp, ta en pust i bakken å gjøre noen styrkeøvelser. Bruk fantasien!
  • Kjøp deg noen strikker! Effektiv trening som du kan gjøre hvor som helst. Få ukentlige treningsøkter helt gratis i vår medlemsklubb Sunn&Sprek.
  • Er du på fjellet kan du gå lange fjellturer, legg gjerne inn noen styrkeøvelser underveis her også, og gi på litt ekstra i noen perioder slik at du får pulsen skikkelig opp. Dette vil gi god kondisjonseffekt. I tillegg byr fjellturer på naturlig intervall, da det kan være mye opp og ned så dette er supereffektivt! (Pakk sekken tung, så blir det enda litt tyngre).
  • Har du reist til et nytt sted så vær din egen guide. Gå eller jogg rundt og gjør deg på denne måten kjent med det nye stedet. Det er supereffektivt, og når det er så mye nytt å se på så glemmer en nesten at man trener.
  • Et annet tips er å ta med syklene på ferie! Har du ikke sykkel eller skal du reise med fly så har de fleste land sykkelutleie. Det er utrolig gøy å oppleve nye steder fra sykkelsetet.
  • Er du ved sjøen eller et basseng så svøm! Flott form for kondisjonstrening og det er i tillegg litebelastende for kroppen.

Tips til styrketrening

Her er det mange muligheter og du trenger ikke annet utstyr enn deg selv.

Det finnes utallige styrkeøvelser du kan trene for hele kroppen som vil gi deg en sterk og sprek kropp gjennom sommeren. Konsentrer deg om store muskelgrupper, tren hele kroppen 1-2 ganger per uke. Trenger du tips til øvelser og treningsøkter; meld deg inn i vår medlemsklubb Sunn&Sprek (GRATIS).

Du trenger ikke å bruke lang tid på dette. Styrkeøvelsene kan du lage i en «sirkel» på verandaen eller på stranda. Det vil si at du plukker deg ut noen øvelser som du velger å gjøre (ca. 5-8) ta 15-20 repetisjoner av en øvelse å gå direkte over til neste øvelse uten pause mellom. Når du har kjørt alle øvelsene så kan du ta ett minutts pause før du gjentar dette 2 ganger. Dette er effektivt, hardt og enkelt å gjennomføre.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke