Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

En sør-koreansk klassiker du bør prøve!

Bibimbap er like herlig som navnet som betyr mikset ris, men her har vi brukt byggrynsris. Retten er alltid toppet med sesongens grønnsaker, gjerne dandert i bunker slik at fargespillet kommer frem.

Bibimbap er enkel å lage, og kylling og sjømat kan også brukes i retten.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 100 g byggris
  • 4 blad grønnkål
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt hvitløk - knust
  • 12 stk aromasopp i skiver
  • pepper
  • ½ stk rød paprika i strimler
  • 1 stk rødløk i strimler
  • 2 stk gulrot i strimler
  • 60 g bønnespirer
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 4 stk egg
  • ponzusaus

Slik gjør du det

Kok risen som angitt på pakken.
Skyll og skjær grønnkålen i strimler og fres dem raskt i en panne sammen med hvitløk og ingefær.
Stek aromasoppen. Ha på litt pepper. Sett soppen til side.
Stek speilegg.

Fordel risen i fire vide boller. Anrett alle grønnsakstrimlene i bunker på toppen av risen.
Ha et speilegg i hver bolle og dryss sesamfrø på.
Server bibimbap f.eks. med ponzusaus eller soyasaus.

Kilde: Frukt.no
Annonse:
Annonse: