Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Denne oppskriften med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker.

Retten er et fargekart på tallerkenen, og er like god som den er sunn.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600 g ørretfilet, uten skinn og bein
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper, grovmalt

Grønnsaker

  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk gulrot
  • 5 stk vårløk
  • 1 stk løk
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss sesamfrø
  • 6 ss soyasaus
  • 1 stk lime
  • aluminiumsform

Tilbehør

  • byggris
  • lime
  • koriander, frisk

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 130 °C.

Skjær ørret i porsjonsstykker og legg dem i en aluminiumsform.

Pensle stykkene med solsikkeolje, og dryss over sukker, salt og pepper. Bak i stekeovnen i 20 minutter.

Finhakk hvitløk, og skjær gulrot, vårløk, løk og sukkererter i tynne strimler.

Stek grønnsakene på høy varme i solsikkeolje i et par minutter, og dryss over sesamfrø.

Hell soyasaus og saften av lime over grønnsakene, og varm opp før servering.

Server ørret med wokgrønnsaker, byggris, grovhakket koriander og lime.

Kilde: Godfisk.no
Annonse:
Annonse: