Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Bakt etter den japanske tangzhong-metoden.

Kanelboller! Kan du kjenne duften? Disse er ekstra saftige og holdbare, bakt med den japanske tangzhong-metoden. Da blir baksten ekstra luftig og saftig - og beholder den nybakte følelsen litt lenger.

Ingredienser

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk

Deig:

  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær

Fyll:

  • 120 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 ss kanel

Pensling:

  • 1 egg
  • 3 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Lag jevning ved å ha mel og melk i en liten kjele og visp dette sammen før du setter kjelen på varmen. Skru på stekeplaten og visp regelmessig i kjelen til blandingen begynner å tykne. Blandingen skal varmes opp til kokepunktet, slik at du får en konsistens som minner om en grøt. Ta kjelen av varmen og la den avkjøles til romtemperatur.

Vei opp smøret og skjær i små terninger.Vei opp resten av ingredienser i en bakebolle. Tilsett jevningen i bollen, og begynn å elte deigen med en deigkrok. La deigen elte i lav hastighet i rundt 7 minutter. Tilsett smøret.

La deigen elte videre med middels hastighet til den begynner å slippe kantene. Det kan ta alt fra 10-20 minutter, avhengig av hvor god kjøkkenmaskinen din er.

Kilde og bilde: Opplysningskontoret for Brød og korn
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke