Foto: Erik Helgeneset

Omtrent det samme som loff

Det er ingen som kan påstå at hamburgerbrød er spesielt sunt, men sammen med en burger laget på rent kjøtt, og tilbehør som salat, løk, tomat og andre grønnsaker, kan et hamburgermåltid være både sunt og godt.

Mye raske karbohydrater

De fleste hamburgerbrød kan beskrives som noe midt mellom en loff og bolle. Søte, laget av finmalt mel, og fulle av raske karbohydrater. Noen typer som brioche inneholder også en del fett.

Etterhvert har det kommet en del hamburgerbrød som inneholder mer fiber enn de tradisjonelle typene. Disse er ikke uventet vinnere av denne testen, og kan være et lurt valg for deg som spiser hamburger ofte.

Lager du både hamburger og hamburgerbrød selv, kan du komme enda bedre ut av det, både når det gjelder smak og næringsinnhold.

Slik vet du hva maten inneholder

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sammenliknet et utvalg hamburgerbrød. Utvalget ble foretatt etter hva som var tilgjengelig i de butikkene vi besøkte.

For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av produktene, har vi sett på innhold av kalorier, mettet fett, sukker, fiber og salt. Mye kalorier, mettet fett, sukker og salt trekker ned, mens fiber trekker opp.

I testen er produktene rangert fra terningkast 2 til 5. Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at de ”sunneste” får terningkast 5 og de minst sunne får terningkast 2. Et produkt som får terningkast 5 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter og matvarer. Det er heller ikke slik at et produkt som får terningkast 2 er direkte dårlig eller usunt, bare at det har dårligere total poengsum enn de som får høyere terningkast.