Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Visste du at bollene blir like gode selv om du bruker grovt mel?

Med grovt mel mener vi ikke sammalt mel som er grovmalt. Vi mener fullkornshvetemel, mel som er laget av hele kornet men som likevel er finmalt. Dette melet inneholder nemlig mer fiber, vitaminer og mineraler enn siktet hvetemel som mange pleier å lage boller av.

Du kan godt ha litt siktet hvetemel i deigen også, det gjør at bollene hever enda litt bedre. Men oppskriften kan fint lages med bare fullkornshvetemel også. At de er laget av en grovere meltype gjør dem ikke bare sunnere, men også mer mettende.

Denne oppskriften gir to stekebrett med store fine boller:

  • 1 1/2-2 pk tørrgjær
  • 8 dl melk (ekstra lett)
  • 8 ss flytende margarin
  • 1 ts salt
  • 2 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • Fullkornshvetemel, minst 2 l

Ha tørrgjær i en stor bolle. Varm opp melken til den blir litt mer enn lunken (drypp en dråpe på håndleddet, da skal du ikke kjenne at dråpen treffer huden). Ha i margarin, og hell litt av melke-margarin blandingen over gjæren. Rør ut gjæren, og ha i resten av melk og margarin. Ha i sukker, salt og kardemomme, og rør til slutt i melet til deigen blir passe fast.

La deigen heve under et håndkle i minst 30 minutter. Rull ut boller, legg på et stekebrett og la bollene heve i minst 20 minutter. Stek nederst i ovenen på 180 grader til bollene er gylne. Ca. 10 minutter.

Annonse:
Annonse: