En varmende middag fra årets jakt.

Porsjoner: 4

Ingredienser

Ris/gryn til 4 personer
2 gule løk
2 gulrøtter
1 pastinakk
500 g elgkjøttdeig
1 flaske rød matlagingsvin (250 ml)
200 g kantareller
1 dl matfløte
3 ss smør
1 hvitløksfedd
1 ss grønnsaksbuljongpulver
2 ss tomatpuré
salt
pepper

Slik gjør du

  1. Kok ris/gryn til 4 personer.
  2. Hakk løken. Skrell og skjær gulrøttene og pastinakken i 1 cm store terninger.
  3. Rens kantarellene og riv de opp i mindre biter.
  4. Smelt 1 ss smør i en gryte og stek elgkjøttdeigen på middels høy varme i 4 min. Legg i en skål.
  5. Smelt ytterligere 1 ss smør i gryten og fres løken på middels varme i 2 min. Tilsett gulrøttene, pastinakken, den stekte elgkjøttdeigen, matlagingsvinen, 1 dl vann, presset hvitløk, buljongpulver, tomatpuré, salt og pepper. La det putre i 10 min.
  6. Varm opp en stekepannen og fres kantarellene på høy varme i 5 min. Tilsett 1 ss smør, 2 krm salt og ½ krm svart pepper. Stek i ytterligere 2 min.
  7. Tilsett matfløten og la gryten småkoke i 1 min til.
  8. Server gryten med kantarellene og risen/grynene.
Kilde: matenerklar.no

Del på

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Kommenter med Facebook

 
 

Lesere av denne artiklen leste også

Spør ekspertene

eksperter

Siste ekspertsvar