Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

© 2011 - 2017 BraMat AS
Annonse:
Annonse:

En varmende middag fra årets jakt.

Porsjoner: 4

Ingredienser

Ris/gryn til 4 personer
2 gule løk
2 gulrøtter
1 pastinakk
500 g elgkjøttdeig
1 flaske rød matlagingsvin (250 ml)
200 g kantareller
1 dl matfløte
3 ss smør
1 hvitløksfedd
1 ss grønnsaksbuljongpulver
2 ss tomatpuré
salt
pepper

Slik gjør du

  1. Kok ris/gryn til 4 personer.
  2. Hakk løken. Skrell og skjær gulrøttene og pastinakken i 1 cm store terninger.
  3. Rens kantarellene og riv de opp i mindre biter.
  4. Smelt 1 ss smør i en gryte og stek elgkjøttdeigen på middels høy varme i 4 min. Legg i en skål.
  5. Smelt ytterligere 1 ss smør i gryten og fres løken på middels varme i 2 min. Tilsett gulrøttene, pastinakken, den stekte elgkjøttdeigen, matlagingsvinen, 1 dl vann, presset hvitløk, buljongpulver, tomatpuré, salt og pepper. La det putre i 10 min.
  6. Varm opp en stekepannen og fres kantarellene på høy varme i 5 min. Tilsett 1 ss smør, 2 krm salt og ½ krm svart pepper. Stek i ytterligere 2 min.
  7. Tilsett matfløten og la gryten småkoke i 1 min til.
  8. Server gryten med kantarellene og risen/grynene.
Kilde: matenerklar.no
Annonse:
Annonse: