Foto: Cathrine Borchsenius

En rød linsesuppe som dette, smaker nokså likt som en hjemmelaget tomatsuppe, men inneholder mer fiber og protein og metter derfor bedre.

Kutt gjerne opp litt Go´og Mager middagspølse, eller ha noen kjøttboller i suppen. Gjerne vegetar eller kjøttboller med grønnsaker. 

Ingredienser

Porsjoner: 4

  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 glass tomapuré
  • 2 bokser hakket tomat
  • ½ chili
  • 12 dl ferdig utblandet hønsebuljong
  • 2 dl røde linser
  • 1 dl rød quinoa
  • Frisk basilikum, hakket
  • 3 gulrøtter, revet

Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk, og fres i litt olje i en stor gryte. La løken bli gyllen før du har nedi tomatpuré og rører rundt.

Hell nedi boksetomater og hakket chili. Ha deretter nedi ferdig buljong og kok opp. Når suppen koker har du nedi linser og quinoa. Ha deretter i godt med frisk basilikum eller andre urter.

La suppen småkoke til linsene er møre, ca. 25 minutter. Ha til slutt nedi revet gulrot og bruk gjerne en stavmikser til å få suppen helt glatt i konsistensen.