Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Server kalkunfilet med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré.

Porsjoner: 6 • TId: 40-60 minutter • Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g
2 ts salt
1 ts pepper
2 stk små gresskar
1 stk rød chili
1 stk tomat
1 stk brokkoli
1 ss flytende margarin
1 ts liten honning

Slik gjør du

  1. Gni inn kalkunfileten med salt og pepper. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek fileten på 125 °C til steketermometeret viser 68 °C.
  2. Hul ut gresskar og kok ca. 500 gram i 20 minutter til det er mørt. Mos den kokte gresskaren med en mikser eller gaffel og tilsett honning og flytende margarin. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær resten av gresskaret i skiver (3 x 3 cm), legg på en tynn skive med tomat, et lite dryss kardemomme og tynne ringer med rød chili. Legg alt i en ildfast form, hell over litt olivenolje og dryss over salt og nykvernet pepper. Bak i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter.

Server kalkunfileten med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré. Ønskes det saus til retten foreslår vi en sjysaus smakt til med litt soyasaus og smør.

Tips
! Istedet for gresskarpuré kan det passe godt med en potetpuré.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoff Innhold
Energi 449 kJ
353 kcal
Protein 66,4 g
Fett 5,8 g
Karbohydrater 6,3 g
Kostfiber 3,8 g