Foto: Synøve Dreyer/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Med så lite karbohydrater kan man vel også tillate seg å bruke parmesan i omeletten. Det blir uansett ikke det samme uten.

Porsjoner: 8 • TId: Under 20 mintutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

200 g i skiver spekeskinke
250 g frisk spinat
1 stk rødløk
1 båt hvitløk
1 stk rød chili
1 ss margarin til steking
6 stk egg
1 ts salt
½ ts pepper
6 stk cherrytomat, rød
½ dl revet hvitost, halvfet
evt.2 ss revet parmesan

Slik gjør du

  1. Skyll frisk spinat godt og la vannet renne av. Skjær løken i ringer. Fres den med finhakket hvitløk og finhakket chili i margarin ved middels varme.
  2.  Ha spinaten i pannen og fres den til den faller sammen. Visp eggene lett med salt og pepper og hell i pannen. Legg på halve tomater og revet ost. La eggeblandingen stivne ved middels varme.
  3. Legg frittataen over på et fat. Del den i 8 like store deler. Anrett med spekeskinke på toppen.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 161 kcal
Protein 15,9 g
Fett 10,0 g
Karbohydrater 1,8 g
Jern 3,2 mg